Winkelmandje

0 Items

Totaal : € 0,00

Alles over Weekmakers

Inloggen | Account aanmaken

PARTY WEAR - LINGERIE - EROTICA TO EMPOWER WOMEN

Alles over WeekmakersAlles over WeekmakersAlles over Weekmakers

Alles over Weekmakers

Female & Partners geniet liever veilig
Wij zijn de eerste winkel in sekstoys die al jarenlang uitsluitend speeltjes verkoopt van veilige materialen. Onze seksspeeltjes komen uitsluitend van betrouwbare merken die net als wij voor een 100% kwaliteit staan. Met ons eisenlijstje in ons achterhoofd kiezen we ook heel selectief uit andere collecties. Hoe leuk een speeltje ook mag zijn, als wij twijfelen over het materiaal dan komt het er bij ons niet in.

Waarom geen weekmakers in seksspeeltjes
Weekmakers is zo'n chemisch goedje dat wordt gebruikt om pvc (hard plastic) zacht te maken, deze speeltjes worden vaak 'Jelly' toys genoemd. Weekmakers zijn al jaren verboden in kinderspeelgoed omdat ze schadelijk zijn als ze d.m.v. kauwen door het slijmvlies worden opgenomen.
Onze logische redenering: 'En wat gebeurt er dan als er door intensieve wrijving onze intieme weefsels deze stoffen opnemen?' (die nog veel sneller stoffen opnemen dan onze slijmvliezen...) Juist! Gevaarlijk voor je gezondheid dus! Nierproblemen, kanker...Weekmakers kunnen er zelfs voor zorgen dat je ongeboren zoontje een beduidend kleinere piemel ontwikkeld... dat wil je toch niet!


Hoe herken je weekmakers nou?
Weekmakers kun je herkennen door de penetrante plastic geur! Als je t ruikt weet je wat we bedoelen! Heb je nog speeltjes van dit Jelly materiaal gooi ze dan weg of gebruik ze alleen met een condoom eromheen. Jammer genoeg moeten we waarschuwen voor de aanschaf van speeltjes bij andere postorders of winkels, helaas is niet iedereen zich bewust van de gezondheidsrisico's of verkopen ze ze nog uit puur winstbejag. Jelly speeltjes zijn vaak goedkoper dan speeltjes van veilige materialen en zien er aardig en leuk gekleurd uit. Goedkoop is hier dus absoluut duurkoop! Je betaald met je gezondheid...

Absoluut onveilig:
* Alle speeltjes gemaakt van JELLY (staat vaak op de verpakking vermeld)
* Jelly speeltjes zijn te herkennen aan hun kleurig, transparant uiterlijk, zijn flexibel, maar vertrouw op je neus!!!
* Als ze een zeer penetrante plastic geur hebben (vaak verbloemd met veel geurstoffen...) vertrouw het NIET!!!
* Alle speeltjes gemaakt van PVC die flexibel en/of zacht zijn, hier zijn absoluut weekmakers bij gebruikt.


Pas op met:
* Op verpakkingen (van veelal Aziatische producenten) staat de vermelding "siliconen" of in het engels "silicone". Je kunt hier niet op vertrouwen!!! Vaak zit er wel een (klein) gedeelte siliconen in maar is met weekmakers vermengd!!! Alleen als er op staat 100% medical grade silicone ( 100% medisch siliconen) dan heb je een goed product!
* Er kan ook op de verpakking staan: phatalate free (ftatalaten zijn weekmakers). Uit onze ervaring blijkt dat hier soms ook gebruik gemaakt is van een (onbekende) soort weekmaker....(wederom vertrouw op je neus..)
* Goedkope producten. Een product met weekmakers is veel goedkoper te maken dan een product van een veilige grondstof. Vaak geldt: goedkoop=troep=ongezond


Tip:
Vertrouw je je speeltje niet en wil je het toch niet weggooien (beste optie…) gebruik er dan een condoom omheen.


De absoluut veilige materialen die wij uitsluitend verkopen zijn:  

  • alle speeltjes gemaakt van 100% medisch siliconen (medical grade silicone)
  • ABS (hard plastic)
  • IntraMed (flexibel)
  • medisch Polypropeen (hard)
  • Elastomeer (stevig)
  • PVC (ALLEEN als hard plastic, in pure vorm dus zonder toevoegingen om het zacht te maken!)
  • TPR (flexibel)
  • TPE (flexibel)
  • Latex

Female & Partners op de barricades
Female & Partners staat al jaren op de barricades voor veilige speeltjes. Op initiatief van Female & Partners heeft Greenpeace ook veel aandacht gegenereerd voor het feit dat er weekmakers worden gebruikt in onze seks speeltjes. Er zijn wereldwijd in alle media berichten verschenen die waarschuwen voor de risico's.
Natuurlijk zijn we er trots op dat we dit onderwerp zo aan de kaak hebben kunnen stellen. Maar wij laten het er niet bij zitten en gaan door totdat iedereen en ook de regering ervan overtuigd is dat deze chemicaliën verboden worden. Gelukkig hebben al vele collega's en inmiddels ook groothandels ons initiatief gevolgd.

Conclusie
* Voor consumenten is het makkelijkst te vertrouwen op vertrouwde fabrikanten en merken. Deze garanderen namelijk producten die van veilig materiaal gemaakt zijn! Kijk voor meer info op onze merkenpagina of vraag ons.
* Helaas durf ik mijn hand niet in het vuur te steken voor collega seksshops en webwinkels. Jammer genoeg (ook al claimen ze veilige producten te verkopen!) zitten er maar al te vaak seksspeeltjes met weekmakers in hun assortiment (tja, die winstmarges zijn te verleidelijk blijkbaar).
* Er zijn er maar weinige zo idealistisch als wij… (De speeltjes die wij van andere dan bovengenoemde merken verkopen zijn uiterst zorgzaam geselecteerd uit de grote hoeveelheid troep die er wordt aangeboden)
 

Dan rest ons nog maar één ding...
Veel plezier met je zorgvuldig geselecteerd speeltje!
Wij genieten liever veilig! Jij ook?  

Klik hier voor onze merkenpagina
(Elk merk kun je individueel aanklikken voor meer info)

Klik hier voor het volledige artikel van Greenpeace